Big data

Big data

Omnigen heeft ervaring met het verwerken en analyseren van grote volumes aan biologische data. Deze zogenaamde ‘big data’ kan op talloze manieren verzameld en geproduceerd zijn. Bijvoorbeeld door genetisch materiaal (DNA), maar ook imaging (röntgen) en nog veel meer. Vaak is er meer mogelijk dan gedacht en wij helpen u graag verder met uw data uitdaging.

Cloud computing

Door onze uitgebreide ervaring met Google cloud in combinatie met genetische toepassingen is Omnigen benoemt tot officiële Europese partner van Google op het gebied van implementatie en design van Google Cloud Computing en Google Genomics. Binnen ons team kan op zowel systeem architectuur, klinisch inhoudelijk en bio-informatics worden meegedacht over hoe een cloud aanpak het beste kan worden ingezet bij een eigen bestaande computationele pipeline en/of studie.


Biomarker discovery

Om behandeling op maat af te stemmen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van biomarkers. Deze individuele eigenschappen zijn specifieke, meetbare kenmerken van een persoon of, wanneer gewenst, een ander organisme. Voorbeelden hiervan zijn bloedwaarden, immunochemistry, metabolites, DNA expressie op basis van microarray of NGS data en/of gegevens die verkregen zijn uit imaging. Door het ontwikkelen van biomarkers kan er steeds beter een indicatie worden gegeven van hoe een ziekte zich ontwikkelt of kan de informatie worden gebruikt om als clinical diagnostics systeem aan te geven of een bepaald geneesmiddel bij een patiënt effectief zal zijn. Maar ook in sommige gevallen of er sprake zal zijn van bijwerkingen. Hierdoor kan een patiënt worden behandeld met een geneesmiddel dat voor hem of haar het meest kansrijk is in een concentratie die het beste bij het individu past.

Omnigen heeft ervaring met het ontwikkelen en onderzoeken van biomarkers en helpt u graag om mee te denken over een toepassing binnen u onderzoek of projecten.


Personalised medicine

Volledig gepersonaliseerde geneesmiddelen, die op maat voor één individu zijn gemaakt, is een snel groeiende industrie. Deze nieuwe toepassing van biomarkers stelt ons in staat om geneesmiddelen te ontwikkelen die op grond van biomarkers aan kunnen geven of deze bijvoorbeeld bij een specifieke patiëntgroep effectief zullen zijn.

Clinical diagnostics

In Europees verband is Omnigen betrokken bij het ontwerpen van clinical diagnostic systemen die in staat stellen om op individueel niveau een behandeling te adviseren van een patient. Wij denken graag met u mee om te zien of er voor andere toepassingen ook de ontwikkeling van een clinical diagnostic systeem mogelijk is.

Scientific software development

Het (laten) ontwikkelen van software vergt de inzet van specifieke expertise die veelal beperkt beschikbaar is. Deze noodzaak voor expertise is nog groter wanneer er software moet worden ontwikkeld waarbij de ontwikkelaar ook de context van biologie en academisch onderzoek moet begrijpen. Omnigen heeft ervaring met het (door-)ontwikkelen van software die een biologische en/of wetenschappelijke toepassing heeft en heeft hiertoe een eigen team die zowel de biologische en de informatica kennis beheersen.

Samenwerken met Omnigen?

Dat kan! Neem contact met ons op.
Onder andere bekend van:
Onder andere bekend van