Bio brandstof uit algen

Nieuws

Bio brandstof uit algen

Denk jij dat brandstof niet aan bomen of planten groeit? In de toekomst mogelijk wel!

Er is al veel onderzoek gedaan naar biobrandstoffen. Onlangs is er een enzym gevonden die er voor zorgt dat een bepaalde alg soort, de Botryococcus braunii, brandstof kan produceren. Het enzym in de alg zorgt voor hydrocarbons. Deze kunnen worden gebruikt om verschillende soorten brandstof te produceren. Doordat de algensoort op veel verschillende plekken in de wereld kan voorkomen is het een goede mogelijkheid om te gebruiken om bio-brandstoffen te produceren.

 

Milieu

Het produceren en het gebruik van deze vorm van biobrandstof is een goed alternatief voor de fossiele brandstoffen. De biobrandstof moet nog steeds verbrand worden, dus het is niet zo schoon als wind- of zonne-energie, maar het is minder zwaar voor het milieu omdat er niet naar olie geboord hoeft te worden.

Productie

Één alg kan niet veel biobrandstof produceren. Het is dus nodig om heel veel algen, of andere organismen, de biobrandstof te laten produceren om echt gebruik te kunnen maken van deze techniek om biobrandstof te verkrijgen.

Gen

Door de ontwikkelde technieken in de bio-industrie kan het gen wat voor het juiste enzym zorgt worden gevonden en geïsoleerd. Vervolgens kan dit gen in een ander organisme worden gezet. Dit zorgt ervoor dat men niet afhankelijk is van het ene soort alg wat het goede enzym produceert om biobrandstof te maken. Dit algen soort reproduceert heel langzaam, wat ongunstig is. Er zijn algen die zich binnen een paar uur kunnen reproduceren. Het levert dus veel meer biobrandstof op als het goede gen in deze algen geplaatst kan worden.

Daarnaast kan het gen ook worden geplaatst in planten. Er is een experiment gedaan met een tabaksplant. Deze plant produceerde na de genetische modificatie ook biobrandstof. Het kan dus zo maar mogelijk worden dat brandstof aan of in planten gaat groeien!

Lees hier meer over het onderzoek.

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Samenwerken met Omnigen?

Dat kan! Neem contact met ons op.
Onder andere bekend van:
Onder andere bekend van