Omnigen helpt bij innovatie

Nieuws

Omnigen helpt bij innovatie

Omnigen is op dit moment bezig met een project bij een groot bedrijf. Dit bedrijf heeft een ‘challenge’ opgezet voor haar werknemers om mee te denken over innovatie, met name op het gebied van health. Namens dit bedrijf mag Omnigen een aantal kits weggeven aan de werknemers. De werknemers met de beste ideeën worden door een jury uitgekozen en vervolgens begeleid om het idee verder te ontwikkelen en uit te voeren. Door een DNA-analyse bij Omnigen te laten maken, worden de werknemers geprikkeld om meer buiten de box te denken.

Het is voor bedrijven erg belangrijk om te blijven innoveren en mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen, niet alleen op bedrijfsspecifieke zaken, maar ook omtrent zorgkosten van werknemers. Het idee achter deze ‘challenge’ is om de zorgkosten in de toekomst laag te houden en de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Op maat gemaakte medicijnen

Voordat een medicijn op de markt mag komen, moet het eerst voldoen aan een aantal eisen. Eén van de eisen is dat het voor (bijna) iedereen moet werken. Sommige medicijnen werken voor een klein groepje heel goed, en voor anderen niet. In dit geval mag het medicijn niet op de markt komen omdat het voor een te kleine groep werkt.

Om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, zijn er meer op maat gemaakte medicijnen nodig; niet alles werkt voor iedereen even goed en hoe kan je dan weten welk medicijn het beste voor een persoon werkt? Om hier achter te komen kan een DNA-test gebruikt worden. Zo'n test kan helpen bepalen hoe een persoon bepaalde medicatie verwerkt. Je kunt veel informatie in het DNA vinden over ziektes zoals diabetes of alzheimer, maar ook over de afbraak en opname van stoffen zoals Metformine - de werkzame stof in bepaalde diabetesmedicatie. Als je kunt voorspellen hoe iemand zal reageren op bepaalde medicatie, wordt het mogelijk om medicatie beter af te stemmen op individuele behoeften.

Een groot bijkomend voordeel van DNA-analyse is dat bepaalde aandoeningen al in een vroeg stadium getraceerd kunnen worden, waardoor er eerder actie kan worden ondernomen. Maar ook dingen zoals aanleg voor verslavingsgevoeligheid kan afgelezen worden uit het DNA. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de zorg ook in de toekomst betaalbaar te houden. Het is aan de werknemers om met ideeën te komen, waarbij Omnigen graag meedenkt over wat zij kan betekenen voor innovatie.

Creatieve ideeën

De creatieve ideeën van de werknemers zullen worden gebruikt om in te spelen op de verwachte ontwikkelingen in de branche. Op dit moment mogen wij niet bekend maken om welk bedrijf het gaat, maar het is in ieder geval een bedrijf dat het belangrijk vindt om werknemers te betrekken bij de ontwikkelingen. Hopelijk zal dit tot meer out-of-the-box-ideeën leiden!

Ook Omnigen zal gebaat zijn bij de uitkomsten van dit project; het geeft ons een beeld van de (toekomstige) behoeften op het gebied van gezondheid. De werknemers hebben al veel interessante vragen aangedragen over hun persoonlijke DNA. Die vragen nemen wij mee in ons onderzoek en we hopen daar binnenkort antwoord op te kunnen geven.

Heb je zelf ook ideeën of suggesties over wat je graag zou willen weten over jezelf, stuur ons dan een en wij zullen je ideeën bekijken en wellicht meenemen in ons onderzoek. Samen kunnen we onze DNA-analyses nog beter maken!

Campagne

Ben je ondernemer en lijkt het jou ook leuk om werknemers te betrekken bij innovatie of wil je ze motiveren om gezond te gaan leven? Samen met Omnigen kan je zorgen dat jouw werknemers weer vol met energie aan de slag kunnen.

Ben je misschien een sponsor van een sporter of denk je er aan om dit te gaan doen, geef hem of haar een kit cadeau en help de sporter om beter te presteren!

Als je meer wilt weten over de zakelijke mogelijkheden, stuur ons een .

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Samenwerken met Omnigen?

Dat kan! Neem contact met ons op.
Onder andere bekend van:
Onder andere bekend van