Omnnigen BV
R&D
Products & Application
Omnigen bestaat uit een team ambitieuze wetenschappers, allen met een achtergrond in bioinformatica en genetica. Met behulp van de laatste wetenschappelijke en technologische inzichten buigt Omnigen over medische, genetische en biologische vraagstukken vanuit allerlei verschillende velden.
Omnigen heeft als doel om biologische kennis en onderzoek in te zetten in de maatschappij op een positieve en betekenisvolle wijze. Dit doen wij o.a. door resultaten uit wetenschappelijk onderzoek dichter bij het breder publiek te brengen. Daarnaast ontwikkelen we methoden die u in kan zetten om ziekten beter en effectiever te behandelen. Ook doen we onderzoek om ontwikkeling van partners te versnellen of te professionaliseren.
De Omnigen BV groep kenmerkt zich door verschillende werkmaatschappijen met ieder een ander thema of focuspunt waarbij al het IP zich heeft gebundeld in het Omnigen moederbedrijf.
R&D
Products & Application
R&D
Products & Application
Consumers Sales Marketing
Biomarker discovery
Service
Als de oprichter van Omnigen is Berry bezig met alle aspecten van het bedrijf. Hij heeft een achtergrond in bio-informatica en software-ontwikkeling.
Lody houdt zich bezig met de wetenschap achter de producten en diensten van Omnigen (B2B en B2C). Dit is zowel de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten als de vertaalslag van harde wetenschap naar een toepasbaar en begrijpelijk product voor de eindgebruiker.
Marije is guiding our team of researchers and specialist with her background in biomedical sciences and with her experience in scientific research.
Inge verzorgt al enkele jaren de volledige (financiële) administratie van Omnigen. In haar rol van Administrator is zij een centraal aanspreekpunt voor zowel interne als externe contacten. Daarnaast is zij Privacy Officer, in welke rol zij toeziet op de wijze waarop Omnigen met de aan haar verstrekte vertrouwelijke informatie omgaat.
Henry is als sales- en accountmanager betrokken bij zowel de productontwikkeling als de producten inhoudelijk. Zijn rol is om klantwensen goed te vertalen naar praktische oplossingen. Daarnaast ondersteunt hij ook het onderzoeksteam.
Jasper werkt voornamelijk aan Google Cloud projecten, maar helpt ook bij onderzoek gerichte projecten. Hij heeft veel ervaring op het gebied van genetische data verwerking en ancestry analyses.
Timothy is ervaren in data science projecten en werkt aan machine learning oplossingen op het gebied van de Life Sciences. Hiervoor ontwikkelt hij ook Google Cloud implementaties, evenals voor andere wetenschappelijke software.
Matthijs werkt veelal aan Google Cloud projecten. Daarnaast ontwikkelelt hij software om particulier onderzoek te faciliteren.
Guilhem is ervaren in het ontwerpen van oplossingen en bijbehorende Google Cloud implementaties voor wetenschappelijke behoeften op het gebied van de Life Sciences. Hij heeft ervaring in verschillende soorten projecten, variërend van het klantvriendelijk maken van interne tools tot het ontwikkelen van een proteomics pipeline.
Duncan is onderdeel van het team geworden als trainee met een achtergrond in bio-informatica. Hierdoor heeft hij ervaring opgedaan in genetische analyses. Hiernaast bouwt hij verscheidene cloud applicaties voor de verwerking van genetische data en door data onderbouwde zakelijke inzichten
Myrthe doet haar promotieonderzoek binnen Omnigen naar de effectiviteit van chemotherapie in patiënten met alvleesklierkanker in samenwerking met de Erasmus Universiteit. Voor Omnigen werkt zij mee aan het ontwikkelen van een betrouwbaar model voor het personaliseren van behandelingen voor alvleesklierkanker. Zij heeft een achtergrond in biomedische wetenschappen en bio-informatica.
Als stagiaire wetenschapscommunicatie werkt Annelies aan Omnigens visie om biologische ontwikkelingen en uitkomsten dichter bij de samenleving te brengen. Van verschillende succesvolle projecten tot genetische interpretatie, ze vertaalt wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier. Haar stage is onderdeel van de master Biology, Science, Communication & Society aan de Universiteit Leiden.
Als stagiaire Moleculaire Genetica is Iris betrokken in alvleesklierkankeronderzoek. Ze doet een literatuur onderzoek naar de effectiviteit van alvleesklierkanker chemotherapie behandelingen. Haar stage is een onderdeel van de master Moleculaire Genetica en Biotechnologie aan de Universiteit Leiden.
Als stagiaire bioinformatica onderzoekt Lieke of het toevoegen van farmacogenetica als een nieuw product of dienst gunstig is voor Omnigen. Deze bestaat uit een nieuwe pipeline functie die de dosering van (vooraf) geselecteerde medicijnen kan bepalen per cliënt. Haar afstudeerstage is onderdeel van de bachelor bioinformatica aan de Hogeschool Leiden
Als stagiaire bioinformatica onderzoekt Mariëlle de correlatie tussen DNA analyses en fenotype informatie aangeleverd door paardeneigenaren. Daarnaast zal ze een literatuuronderzoek uitvoeren naar pre-implantatie genetisch diagnostiek om mogelijk embryo’s van paarden met gewenste genetische eigenschappen te kunnen selecteren voor inseminatie. Haar afstudeerstage is onderdeel van de bachelor Bioinformatica aan de Hogeschool Leiden.
Als stagiair binnen het PITA project is Michal betrokken in alvleesklierkankeronderzoek en schrijft hij zijn scriptie over het gebruiken van deep learning voor medicijn effectiviteit voorspelling. De stage is onderdeel van zijn Master in Bioinformatics and Systems Biology aan de Vrije Universiteit Amsterdam