Over Omnigen

Omnigen bestaat uit een team ambitieuze wetenschappers, allen met een achtergrond in bioinformatica en genetica. Met behulp van de laatste wetenschappelijke en technologische inzichten buigt Omnigen over medische, genetische en biologische vraagstukken vanuit allerlei verschillende velden.

Visie

De ontwikkelingen en resultaten van biologisch onderzoek zijn in de afgelopen decennia in een enorme stroomversnelling gekomen. Het is de visie van Omnigen deze ontwikkelingen en resultaten uit wetenschappelijk onderzoek dichter bij de maatschappij te brengen en toe te passen ten dienste van de burger, consument en/of patiënt.

  • Het positief beïnvloeden van de maatschappij door technologische ontwikkelingen
  • De inzet van (biologische) wetenschap op maatschappelijk relevante wijze
  • De resultaten van technische innovaties zoals big data, personalised medicine, bio-informatica en biologisch wetenschappelijk onderzoek te versnellen door eigen (door)-ontwikkeling
  • Het ontwikkelen van klinische diagnostiek voor betere behandeling van ziekten en versnelde ontwikkeling van medicatie

Missie

De missie van Omnigen is het ontwikkelen van de behandelmethoden van morgen, onder andere door het ontwikkelproces van nieuwe medicatie goedkoper en efficiënter te laten verlopen, door middel van:

  • Innovatieve inzet biologisch onderzoek
  • Specialisme in big-data oplossingen
  • Onderzoek op wetenschappelijk niveau
  • Een passie voor alles wat betrekking heeft op biologisch onderzoek
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid en een breed maatschappelijk doel
  • Ontwikkelen van clinical diagnostics en diagnostische systemen voor het produceren (personalised) medicijnen.

Over Omnigen

Omnigen heeft als doel om biologische kennis en onderzoek in te zetten in de maatschappij op een positieve en betekenisvolle wijze. Dit doen wij o.a. door resultaten uit wetenschappelijk onderzoek dichter bij het breder publiek te brengen. Daarnaast ontwikkelen we methoden die u in kan zetten om ziekten beter en effectiever te behandelen. Ook doen we onderzoek om ontwikkeling van partners te versnellen of te professionaliseren.

Omnigen Groep

De Omnigen BV groep kenmerkt zich door verschillende werkmaatschappijen met ieder een ander thema of focuspunt waarbij al het IP zich heeft gebundeld in het Omnigen moederbedrijf.

Omnigen

Omnnigen BV

R&D
Products & Application

Omnigen
Omnigen

Anigen BV

R&D
Products & Application

Omnigen

Omniyou

Consumers Sales Marketing

Omnigen

Praedico BV

Biomarker discovery
Service

Omnigen BV

Heeft als doel Personalised Medicine, Clinical diagnostics en innovatief (biologisch) wetenschappelijk onderzoek te exploiteren op een wijze dat dit een positief effect heeft op de maatschappij en de maatschappelijke gezondheid. Dit doet zij door haar kennis en expertise in te zetten in het medisch wetenschappelijk onderzoek, dienstverlening voor de farmaceutische industrie en de ontwikkeling van (computationele) methoden voor betere patient behandeling.

Omniyou

Omniyou heeft als doel dat Direct To Consumer (DTC) testing op creatrieve wijze wordt vermarkt en het breder publiek kennis kan maken met resultaten uit wetenschappelijk onderzoek op ludieke, makkelijk te begrijpen en informatieve manier. Met als onderliggend doel mensen in staat te stellen een gezondere levensstijl aan te nemen door (biologische) zelfkennis.

AniGen

AniGen past de verworven kennis en expertise van Omnigen toe op (huis-)dieren. Dit doet zij door de ontwikkeling van nieuwe biologische tests, maar ook zelfstandig (genetisch) onderzoek. Met als doel deze te exploiteren bij o.a. de paraveterinaire markt en diergerichte onderzoeksfaculteiten van universiteiten. Dit doet AniGen met als doel de kwaliteit van leven van (huis-)dieren en de (professionele) fok van (huis-)dieren te verbeteren.

Praedico

Praedico heeft als doel de ontwikkeling van farmaceutische compounds voor de productie van medicatie efficiënter te maken zodat medicatie sneller en goedkoper de markt en daarmee de patient bereikt. Daarnaast heeft het IP en de octrooi van Praedico de potentie om tumoren van patiënten die niet of zeer lastig zijn te typeren op non-invasieve wijze te typeren en identificeren. Hiermee kunnen patiënten op individiduele (tumor-specifieke) wijze beter en effectiever worden behandeld.

Samenwerken met Omnigen?

Dat kan! Neem contact met ons op.

HET TEAM
Employees

Berry Kriesels

Oprichter en algemeen directeur

Als de oprichter van Omnigen is Berry bezig met alle aspecten van het bedrijf. Hij heeft een achtergrond in bio-informatica en software-ontwikkeling.

Lody de Groot

Senior Scientific Researcher

Lody houdt zich bezig met de wetenschap achter de producten en diensten van Omnigen (B2B en B2C). Dit is zowel de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten als de vertaalslag van harde wetenschap naar een toepasbaar en begrijpelijk product voor de eindgebruiker.

Marije Jildau Veenstra

Marije Jildau Veenstra

Management R&D

Marije is guiding our team of researchers and specialist with her background in biomedical sciences and with her experience in scientific research.

Inge van Drunen

Administrator/Privacy Officer

Inge verzorgt al enkele jaren de volledige (financiële) administratie van Omnigen. In haar rol van Administrator is zij een centraal aanspreekpunt voor zowel interne als externe contacten. Daarnaast is zij Privacy Officer, in welke rol zij toeziet op de wijze waarop Omnigen met de aan haar verstrekte vertrouwelijke informatie omgaat.

Henry Cheung

Accountmanager en Onderzoeker

Henry is als sales- en accountmanager betrokken bij zowel de productontwikkeling als de producten inhoudelijk. Zijn rol is om klantwensen goed te vertalen naar praktische oplossingen. Daarnaast ondersteunt hij ook het onderzoeksteam.

Jasper van Dalum

Jasper van Dalum

Cloud & Bioinformatics team lead & Gecertificeerde Google Cloud Architect / Developer

Jasper werkt voornamelijk aan Google Cloud projecten, maar helpt ook bij onderzoek gerichte projecten. Hij heeft veel ervaring op het gebied van genetische data verwerking en ancestry analyses.

Timothy van der Werf

Bio-informatica Analist & ML Engineer

Timothy is ervaren in data science projecten en werkt aan machine learning oplossingen op het gebied van de Life Sciences. Hiervoor ontwikkelt hij ook Google Cloud implementaties, evenals voor andere wetenschappelijke software.

Matthijs Kuik

Bio-informatica Analist & Full-stack developer

Matthijs werkt veelal aan Google Cloud projecten. Daarnaast ontwikkelt hij software om particulier onderzoek te faciliteren.

Duncan Wierenga

Bio-Informatica Analist & Cloud Architect

Duncan is onderdeel van het team geworden als trainee met een achtergrond in bio-informatica. Hierdoor heeft hij ervaring opgedaan in genetische analyses. Hiernaast bouwt hij verscheidene cloud applicaties voor de verwerking van genetische data en door data onderbouwde zakelijke inzichten

Myrthe van Baardwijk

PhD-kandidaat Bioinformatica

Myrthe doet haar promotieonderzoek binnen Omnigen naar de effectiviteit van chemotherapie in patiënten met alvleesklierkanker in samenwerking met de Erasmus Universiteit. Voor Omnigen werkt zij mee aan het ontwikkelen van een betrouwbaar model voor het personaliseren van behandelingen voor alvleesklierkanker. Zij heeft een achtergrond in biomedische wetenschappen en bio-informatica.

Annelies Kamphuis

Media & Communication Officer

Annelies werkt aan Omnigens visie om biologische ontwikkelingen en uitkomsten dichter bij de samenleving te brengen door middel van communicatie. Ze is verantwoordelijk voor alle communicatie en media gerelateerd aan de gevarieerde projecten en onderzoeken waar Omnigen zich mee bezighoudt. Ze heeft een achtergrond in biomedische wetenschappen en wetenschapscommunicatie.

Michelle Klein

PhD-kandidaat Bioinformatica

Interns

Mariëlle de Jongh

Stagiaire (Anigen)

Als stagiaire bioinformatica onderzoekt Mariëlle de correlatie tussen DNA analyses en fenotype informatie aangeleverd door paardeneigenaren. Daarnaast zal Mariëlle de bestaande Portal ombouwen om uiteindelijk de paardeneigenaren de mogelijkheid te kunnen geven om de dna resultaten van hun paard in te kunnen zien. Haar afstudeerstage is onderdeel van de bachelor Bioinformatica aan de Hogeschool Leiden.

Julian van Toledo

Stagiair

Als stagiair bioinformatica werkt Julian in samenwerking met het ErasmusMC aan het ontwerpen van een machine learning model die de kans op overleven voor patiënten met alvleesklierkanker voorspelt. Julian gebruikt datasets van gelijke soorten kanker om de prestatie van zijn model te verbeteren, wat uiteindelijk pathologen kan helpen om gepersonaliseerde behandelingen te creëren voor hun patiënten. De stage is onderdeel van zijn master Bioinformatics aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Scientific board

Prof. Dr. Andrew Stubss

Professor Erasmus Medical Center

Dr. Timon Vandamme

Oncologist Antwerp University Medical Center

Board of advisors

Pieter Berkman

Shareholder and strategic advisor

Dirk Groenewegen

Strategic advisor Life Sciences

Ab Chakai

Advisor innovation & strategic partnerships
Onder andere bekend van:
Onder andere bekend van