MIT R&D subsidie voor nieuw project ‘ISOLATE’

Nieuws
ISOLATE - Omnigen

We zijn verheugd aan te kondigen dat ons nieuwe project ‘ISOLATE’ (DiagnoStic tOol Livercancer TreatmEnt) met Levels Diagnostics de MIT R&D samenwerkingssubsidie toegekend heeft gekregen van Provincie Zuid-Holland. Samen willen we een begeleidende diagnostiek ontwikkelen die in staat is om responders te onderscheiden van non-responders van behandeling met Sorafenib bij leverkankerpatiënten.

Leverkanker is wereldwijd de zevende meest voorkomende vorm van kanker en tweede als het gaat om de meest dodelijke vorm. Het invasieve karakter van de meest voorkomende vorm van primaire leverkanker, hepatocellulair carcinoom, maakt curatieve behandeling moeilijk. Dit type kanker kan echter gevoeliger zijn voor behandeling met kinaseremmer Sorafenib.

Met de complementaire vaardigheden van Omnigen en Levels Diagnostics hopen we een diagnostische test te kunnen maken die kan bepalen voor welke patiënten behandeling met Sorafenib gunstig is, en daarmee onnodig lijden onder deze patiënten te verminderen.

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Samenwerken met Omnigen?

Dat kan! Neem contact met ons op.
Onder andere bekend van:
Onder andere bekend van