Omnigen nu ook Google Partner

Nieuws

Omnigen nu ook Google Partner

Sinds kort mag Omnigen zich officieel partner van Google noemen. Dat houdt in dat wij mogen optreden als kennis- en implementatiepartner op het gebied van Cloud Computing & Genomics.

 

Google Partnership Programma

Het Google Partnership Programma is een initiatief om alle organisaties die kunnen helpen bij het inrichten van goed functionerende IT-processen bij elkaar te brengen. Wereldwijd zijn er zo’n 5.000 bedrijven bij aangesloten, waaronder sinds kort ook Omnigen. Van oorsprong legt het programma zich vooral toe op SEO en website design, maar het programma is in de loop der jaren verbreed om ook de andere diensten van Google te ondersteunen.

Omnigen maakt al sinds haar deelname aan het Google Launchpad-programma gebruik van de Google Cloud-diensten en werkt samen met de ingenieurs van Google aan verdere verfijning van het Genomics platform.

Mogelijkheden Google Cloud Platform

Veel onderzoeksorganisaties, bijvoorbeeld in klinische of academische omgeving, hebben te maken met significante infrastructurele uitdagingen, zoals het verwerken, opslaan en onderhouden van grote hoeveelheden data en de bijbehorende kosten voor de infrastructuur en beheer. Al deze zaken kunnen met behulp van Google Cloud diensten worden vereenvoudigd.

Het Google Cloud platform biedt mogelijkheden om snel en gemakkelijk te schalen. Hiermee kan de gehele IT-infrastructuur cloud based worden gehost, waarbij de kosten voor management minimaal zijn. Men betaalt immers enkel voor dat wat men gebruikt.

Stel jouw onderzoeksteam werkt met grote hoeveelheden data. Dan worden zij waarschijnlijk regelmatig geconfronteerd met hardware failures en een steeds complexere IT infrastructuur. Het gevolg hiervan is dat zij minder goed hun werk kunnen doen, wat resulteert in een verlaagde output van wetenschappelijke resultaten, schaal problemen en alsmaar stijgende kosten. In het meest extreme geval kan er data verloren gaan.

Door het toepassen van het Google Cloud platform kunnen deze situaties worden vermeden. Omnigen kan daarbij als domeinexpert van zowel genomics, bio-informatica en Google Cloud Computing zorgdragen voor de inrichting, migratie en kennisoverdracht die noodzakelijk is. Het platform bestaat uit drie onderdelen die kunnen worden gebruikt: Google Compute Engine, Google Cloud Storage en Google Cloud Dataflow.

Voordelen

Het Google Cloud Platform brengt veel voordelen met zich mee. Denk hierbij onder andere aan:

  • Schaalbaar serverpark
  • Eenvoudig beheer en Virtualisatie
  • Lage kosten
  • Geen onderhoudskosten
  • Medewerkers kunnen zich focussen op hun werk i.p.v. IT beheer

 

Soort uitdagingen waar Omnigen bij kan helpen

  • Genomics: Hoe kunnen mijn bestaande onderzoeksvragen optimaal worden ingericht op het Google Cloud Platform?
  • Cloud Computing: Hoe kan mijn bestaande IT infrastructuur, die aanwezig is in het kantoor, worden gemigreerd naar een cloud oplossing?
  • Cloud Storage: Hoe kan ik mijn alsmaar groeiende noodzaak voor dataopslag oneindig schaalbaar inrichten, zonder ooit het risico te lopen dat ik data verlies?

 

Wat wij doen

Omnigen heeft, als Bioinformatica-expert en genomics-onderneming een sterke achtergrond in data-management en -verwerking. Wij beschikken over uitgebreide ervaring met het implementeren en configureren van de Google Cloud oplossingen, waarbij organisaties direct kunnen beginnen met werken in een veilig, gebruiksvriendelijk en kostenefficiënt platform op een manier die de schaalbaarheid en flexibiliteit biedt die organisaties in (onder andere) het Lifescience en Medical Technology veld zo hard nodig hebben. Geen zorgen meer over beheer, onderhoud en updates.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Google Cloud voor uw onderneming? Wij vertellen u er graag over. Neem contact met ons op via

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Samenwerken met Omnigen?

Dat kan! Neem contact met ons op.
Onder andere bekend van:
Onder andere bekend van