De speciale genen van roodharigen

Nieuws

De roodharigen zijn nog altijd in de minderheid, maar één ding dat vaststaat is dat het gen MC1R, wat voor de rode lokken zorgt, ook voor andere speciale eigenschappen zorgt.

Pijn

Soms wordt gedacht dat mensen met rood haar minder goed tegen pijn kunnen en een lagere pijngrens hebben. Uit recente onderzoeken blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Ze reageren wel sterker op bepaalde soorten pijn. Daarentegen zijn ze beter bestand tegen bijvoorbeeld pittig eten, wat een brandend gevoel geeft. Ook de pijn van prikken en druk voelen ze minder heftig.

Medicijnen

Het is gebleken dat roodharigen vaak meer anesthesie nodig hebben om te worden verdoofd. Mogelijk houdt dit verband met de lagere pijngrens voor sommige vormen van pijn. Bij de werking van medicijnen is er ook iets speciaals op te merken. Mensen met rood haar reageren vaak beter op bepaalde soorten medicijnen.

Hersenen

Er is een mogelijk verband gevonden tussen de rode haarkleur en de intelligentie van de persoon. Het gen wat voor de haarkleur zorgt, is samen met een aantal andere genen betrokken bij de centrale functies in de hersenen. Dit duidt mogelijk op een hogere intelligentie bij het hebben van de gen voor rood haar. Dit zou mogelijk ook een verklaring geven voor de verhoogde kans om uitvoerend directeur te worden voor roodharigen.

Deel dit verhaal, kies uw platform!

Samenwerken met Omnigen?

Dat kan! Neem contact met ons op.
Onder andere bekend van:
Onder andere bekend van